top of page
Search

Opiskelijana Äyräväisellä

Olen Timi Salovaara ja olen opintojeni loppusuoralla Metropoliassa. Opiskelen automaatiotekniikkaa ja tarvitsin harjoittelu-/työpaikan opintojeni ohelle, jossa pystyisin hyväksyttämään koulun työharjoittelun ja tekemään opinnäytetyön sekä valmistumisen jälkeen aloittamaan uraani automaatiosuunnittelijana.


Aloitin harjoitteluni alkuvuodesta ja Äyräväisellä pääsin nopeasti mukaan työntekoon erinomaisen perehdyttämisen kautta. Harjoittelun alussa työpäiväni koostui perusteiden opettelusta ja helpoista pienemmistä projekteista.


Koulun ja työn yhteen sovittaminen ei aina ole helppoa, mutta Äyräväisellä tästä ei tullut minulle ongelmaa. Koulussa pääsin suorittamaan viimeiset kurssini iltaopiskeluna ja tarvittaessa on ollut mahdollista pitää töistä vapaapäivä tai kaksi tarpeen mukaan, jos koulu sitä vaatii.


Olen juuri aloittanut opinnäytetyön tekemisen. Aiheeksi päätimme kehittää käytössä olevan suunnitteluohjelmamme valmiita mallikuvia sekä symboleita. Käytännössä opinnäytetyö koostuu rakennusautomaation perusteista sekä valmiiden laitekokonaisuuksien ja uusien symboleiden piirtämisestä. Opinnäytetyö on lähtenyt hyvin käyntiin ja olen oppinut paljon uutta rakennusautomaatioon sekä CADMATIC-sovellukseen liittyen. Opinnäytetyöstä tulee varmasti hyödyllinen työkalu automaatiosuunnitteluun.


Kesällä loma-aikaan toimistolla oli hiljaista ja kohdalleni osui ensimmäinen toimintakoe, jonka pääsin suorittamaan julkisen puolen yksikön päällikön Jukka Issakaisen avustuksella. Kohde ei onneksi ollut valtava, joten toimintakoe sujui ongelmitta.

Timi Salovaara

RAU-suunnittelija / harjoittelija

0 comments

Commentaires


bottom of page