Äyräväinen
Kaikki

Yhteenveto projektista

Peruskorjaus ja laajennus vuonna 1990 valmistuneeseen rakennukseen, LVIA-suunnittelu ja energiatodistus

Laajuus: 2640 brm2
Valmistumisvuosi: 2017
Tilaaja: Espoon kaupunki, Tilapalvelut-liikelaitos

Riilahden toimintakeskus on Espoon Kaitaalla sijaitseva, vuonna 1990 valmistunut Espoon kaupungin palvelukeskus. Toimintakeskus koostuu kahdesta erillisestä rakennuksesta; päivätoiminta keskuksesta ja työtoimintakeskuksesta, jotka palvelevat aikuisia vammaisia henkilöitä. Päivätoimintakeskuksessa on asiakkaille mm. ryhmätiloja, ruokala/juhlasali sekä liikuntasali/monitoimitila. Työtoimintakeskuksessa asiakkaiden on mahdollista tehdä puu- ja tekstiilikäsitöitä.

Alun perin tiloissa on toiminut myös kehitysvammaisten lasten päiväkoti ja koulu. Vuonna 2017 valmistuneessa peruskorjauksessa ja laajennuksessa nykyiset tilat uudistettiin ja muutettiin soveltumaan aiempaa paremmin aikuisten vammaisten käyttöön. Päivätoimintakeskukseen toteutetun laajennusosan myötä keskus pystyy tarjoamaan palveluja noin 20 uudelle asiakkaalle.

Espoon kaupungin Tilapalvelut-liikelaitoksen LVI-insinööri Jyrki Rinteen mukaan LVIA-tekniikan laajamittainen uusiminen oli peruskorjauksen yhteydessä ajankohtaista, koska vanhat järjestelmät olivat suurelta osin teknisen käyttöikänsä lopussa. Vanhaa LVI-tekniikkaa pyrittiin hyödyntämään mahdollisimman paljon, mutta kaikki laitteet (mm. ilmanvaihtokoneet) ja rakennusautomaatiojärjestelmä uusittiin, jotta LVIA-tekniikka saatiin vastaamaan nykypäivän vaatimustasoa.

Ota meihin yhteyttä

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää palveluistamme tai haluatko jättää tarjouspyynnön?

Ota yhteyttä