Äyräväinen
Kaikki

Yhteenveto projektista

Peruskorjaus, LVIAJ-suunnittelu

Laajuus: Torpankatu 25 2 720 brm2, Helletorpankatu 1 3 560 brm2
Valmistumisvuosi: 2016
Tilaaja: KOy Hyvinkään Autotalo 1 ja 2 (LänsiAuto Oy)

Länsiauto Hyvinkäällä on myyntitilat uusille autoille ja vaihtoautoille, sekä korjaamotilat ja pesutilat erikoistiloineen.

Helletorpankatu 1 -kiinteistössä tehtiin facelifting myyntitiloihin autonvalmistajien konseptin mukaisesti. Lisäksi huoltotilat vapautuivat myyntikäyttöön. Torpankatu 25:n kiinteistössä laajennettiin korjaamotiloja poistamalla maalaamo. Peruskorjauksen tavoitteena oli keskittää huoltotoiminta Torpankadun kiinteistöön.

Tilamuutostöiden vaatimien suunnittelujen lisäksi kohteisiin suunniteltiin erikoistaloteknisiä järjestelmiä: pakokaasupoistot, paineilma-, pölynpoisto- ja savunpoistojärjestelmät sekä hitsauksen kohdepoistoja.

Rakennuttajakonsulttina toiminut Tero Honkanen Insinööritoimisto Honkanen & Huumonen Oy:stä kertoo, että hanke urakoitiin laskutyöurakoina kaikkien töiden osalta johtuen kireästä aikataulusta ja erikoissuunnitelmien puuttumisesta investointipäätöksen tekohetkellä. Purkutyöt aloitettiinkin ennen erikoissuunnittelun valmiiksi saamista. Urakoinnin alkaessa toteutussuunnitelmat olivat karkeilta linjoiltaan valmiit. Työn aikana suunnitelmia täydennettiin koko ajan ja tehtiin tarvittavia käyttäjien edellyttämiä muutoksia. LVI–suunnittelun osalta ei työn suoritukseen liittynyt mitään ongelmia toimintatavasta huolimatta. Hanke onnistui kaikilta osin erinomaisesti ja lopputulos on laadultaan ja kustannustasoltaan rakennuttajan toiveiden mukainen.

”Tämänkaltaisessa toimintamallissa vanhojen kiinteistöjen korjauksissa, joissa aikataulu on tiukka sekä muutostarpeet elää koko hankkeen ajan, on eri osapuolten ymmärrettävä toimintamallin syyt ja perusteet hyvin. Tässä Hyvinkään autotalojen peruskorjauksessa onnistuttiin täydellisesti. Tämänkaltaisen hankemallin onnistumisen avain on osapuolten saumaton yhteistyö yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi.”

Ota meihin yhteyttä

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää palveluistamme tai haluatko jättää tarjouspyynnön?

Ota yhteyttä