top of page
Search

Malmin alue kehittyy

Suunnittelutoimistona meille on tuttua erilaisten toimistotilojen asiakasmuutosten LVIA- ja sähkösuunnittelu. Arkkitehti laatii tulevan käyttäjän toiveiden mukaiset pohjapiirustukset, joiden perusteella olemassa oleva talotekniikka pyritään sovittamaan tiloja ja käyttäjiä palvelemaan. Suunnittelu lähtee liikkeelle nykytilanteen selvittelyllä ja kohteeseen tutustumalla. Tämä kaikki on meille rutiinia ja homma sujuu.


Meille ilmoitettiin jokin aika sitten, että kiinteistölle ja rakennukselle, joissa Äyräväisen toimisto on, on haettu kaavamuutosta. Selvitimme hieman asiaa ja toimitilojemme tilalle ollaan kaavoittamassa asuinrakennuksia ja tämä rakennus tullaan jollain aikavälillä purkamaan. Meidän ei ole 33 vuoden aikana tarvinnut vaivata harmaita aivosolujamme sillä missä toimistomme sijaitsee. Koska kaikille on ollut itsestään selvää, että kotipaikkamme on Helsingin Malmi. Täällä olemme tottuneet käymään töissä ja täällä on laadittu tuhansia taloteknisiä suunnitelmia asiakkaidemme mitä erilaisimpiin rakennushankkeisiin. Mutta nyt on siis eräs aikakausi päättymässä ja meillä on muutto edessä. Olemme aloittaneet uusien toimitilojen etsimisen.


Tähän mennessä olemme katsoneet toimistohankkeita LVIA- ja sähkösuunnittelijoiden silmin, mutta nyt olemme joutuneet pohtimaan asioita hieman eri näkökulmasta. Millaiset tilat sopivat meille, olemmeko avokonttorissa vai erillishuoneissa, montako neuvottelutilaa tarvitsemme, millaisten kulkuyhteyksien päässä uuden toimiston tulisi olla ja kuinka monta parkkipaikkaa tarvitsemme. Lista kysymyksistä on pitkä ja olisi erinomaisen hienoa, jos suurin osa kysymyksistä saataisiin ratkaistua. Uskomme, että toimistomme muutto uuteen osoitteeseen voi tuoda mukanaan virkistävää vaihtelua ja lisäpotkua toimintaamme. Rutiineja on hyvä aina välillä rikkoa. Kuten otsikko kertoo, Malmin alue kehittyy ja tällä kertaa kehityspolku vaikuttaa konkreettisesti myös Äyräväisen toimintaan uusien toimitilojen etsimisen muodossa. Asennoidumme kuitenkin tulevaan maiseman vaihtoon suurella positiivisuudella ja uskomme, että tästä seuraa vain hyviä asioita ja palvelumme tulevat entisestään paranemaan tulevaisuutta kohti mentäessä.

Markku Lilja

Varatoimitusjohtaja

0 comments

Comentarios


bottom of page