top of page
Search

Geotermisestä gradientista lämpöä kiinteistöihin

Äyräväisellä olemme innokkaasti mukana kehittämässä kiinteistöjen, kaupunkien ja koko maamme energiankäytön toteutusmallia. Päivittäessämme lämmityksen energialähteet geotermiseen energiaan tulemme samalla ryhtyneeksi Suomen tulevaisuuden energiankäytön toteutusmallin kehittäjiksi.


Sinäkin voit hyödyntää geotermistä gradienttia, joka on ollut jalkojesi alla jo miljoonia vuosia. Geoterminen energia tarkoittaa maalämpöä. Ja sehän on mitä luonnollisin lämpöenergian muoto, sillä sitä on ollut enemmän tai vähemmän piilossa maan alla miljoonien vuosien ajan maapallon muodostumisesta lähtien. Maalämpö onkin jo monen kiinteistön lämmitysenergian päälähde. Maalämpöjärjestelmät hyödyntävät valtavaa, maanalaisen lämpöenergian potentiaalia heti maan pinnan alla. Ja varsinkin hieman syvemmällä.


Aikojen kuluessa maan ytimeen on siis kerääntynyt valtavasti lämpöenergiaa. Maan ytimen ja pinnan välillä vallitsee huomattava lämpötilaero. Lämpötilaeroa kutsutaan "geotermiseksi gradientiksi", ja tämä gradientti on se energialähde, jota Äyräväisellä hyödynnämme innovatiivisesti erilaisissa hankkeissa.


Sinunkin kannattaa tutustua mahdollisuuksiisi hyödyntää maalämpöä juuri omassa kiinteistössäsi. Ota yhteyttä meihin ja ole mukana tulevaisuuden energiankäytön toteutusmallin kehittämisessä. Varmistamme, että kaikki projektit, joissa olemme mukana, ovat kustannus- ja energiatehokkaita. Teemme joka päivä töitä sen eteen, että suunnittelemamme järjestelmät ovat mahdollisimman yksinkertaisia, luotettavia ja varsinkin toiminnaltaan ymmärrettäviä kaikille asiakkaillemme.


Kiitos kaikille erinomaisesta yhteistyöstä tänä haastavana vuonna 2023. Äyräväisen energiaosaston puolesta toivotan kaikille hyvää joulua ja uutta vuotta täynnä iloa ja menestystä – jonka toteutamme yhdessä teidän kanssanne.


Jose Tamayo Vera

Jose Tamayo Vera

Energia- ja LVI-tekniikan asiantuntija

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page