Julkaistu: 28.11.2019

ÄYRÄVÄINEN OY:N SUKUPOLVENVAIHDOS – Uusi toimitusjohtaja ja uudet omistajat tuovat energiaa

Yleinen käsitys on, että toimitusjohtajan parasta ennen -päiväys tulee vastaan viimeistään 10 vuoden kuluttua. Itse olin toimitusjohtajana vuodesta 1993 tämän vuoden syyskuun loppuun. Hienoja työntäyteisiä vuosia kertyi 27.

Tänä aikana kapasiteettimme kasvoi 12 henkilöstä 55:een. Rovaniemelle perustettiin tytäryhtiö, joka on nyt osana Granlund-perhettä. Mutta ennen kaikkea pystyin saamaan ympärilleni työtoverit, jotka olivat valmiita jatkamaan menestystarinaa uudelle vuosikymmenelle. Nyt voin todeta onnellisena, että oli aikakin vaihtaa vetäjää.

Viime vuosien kehitystyö on tuonut uusia toimialoja ja palveluja. LVIA-suunnittelutoimisto on laajentunut sähkösuunnitteluun, rakennuttamiseen ja valvontaan sekä energiakonsultointiin.

Ajan tasalla pysyminen, uudet palvelut ja liiketoiminta-alueet vaativat jatkuvaa kehittämistä ja koulutusta. Tuotekehitykseen ja sisäiseen koulutukseen menee paljon voimavaroja ja työaikaa. Muutoksen johtaminen edellyttää kykyä ja halua nähdä pidemmälle sekä vaadittavien ponnistusten jalkauttamista päivittäisen tekemisen sekaan. Samalla se vaatii johtajilta entistä enemmän palveluasennetta. Hyvä johtaja mahdollistaa alaistensa menestyksekkään toiminnan luomalla puitteet ja poistamalla esteet. ”Management by perkele” on todellakin asiantuntijayrityksessä historiaa.

Meillä tätä johtamisen ja kehittämisen palveluasennetta vievät nyt eteenpäin Henri Airaksinen uutena toimitusjohtaja yhtiökumppaneinaan Markku Lilja ja Pasi Heiskanen. Itse jään vähemmistöosakkaana vielä 5 vuodeksi asiantuntijaksi ja ainakin alkuvaiheessa hallituksen puheenjohtajaksi. Nyt tehdyillä ratkaisuilla varmistamme, että meiltä löytyy kehittämistä ja palveluasennetta 2020-luvullakin.

Mikko Äyräväinen
Hallituksen puheenjohtaja
Diplomi-insinööri, LVI
0400 507 688