Julkaistu: 02.03.2020

Törmäys Marsalkan jättämään perintöön

Kun kiinteistö on täyttänyt jo reilut 80 vuotta, saattaa kuorien sisältä paljastua mitä merkillisempiä asioita.

Tässä alkuvuodesta tuli piipahdettua Savoy-ravintolan työmaalla, ravintolahan tunnetaan perinteikkäästä ympäristöstään ja keskeisestä sijainnistaan.
Vähintään jo se, että arkkitehdit Aino ja Alvar Aalto ovat suunnitelleet ympäristön kalusteineen, ei himmennä tilan loistoa.

Kulkiessamme remontoitavassa salissa, tuli projektin vetäjä nykäisemään hihasta ja kuljetti meidät LVI-suunnittelija Sepon kanssa katsomaan mitä ravintolan kulmatilan purettujen seinien välistä oli löytynyt – itse Marsalkka Mannerheimin käyttämä kuuma puhelinlinja- siis uskomatonta, sinne seinän väliin oli jätetty puhelinkaapeli, jossa roikkui pinta-asenteinen puhelinrasia.

Vitsinä heitimme, että jos löytyisi itse puhelinkoje niin linjalle voisi kuvitella nauhoitetta, jossa vastaaja puhuttelisi soittajaa itse Marsalkkana.
Muutama viikko tästä käynnistä luin paikallislehden uutisen, jossa kerrottiin myös tästä löydöstä ja lisättiin vielä, että itse puhelinkoje oli löytynyt Ahlström:in varastosta.

Peruskorjaus on valmistunut, joten jokainen voi käydä varmistamassa tuliko puhelinkoje vakituiseksi sisustuselementiksi oikealle sijoittuvaan nurkkapöytään.

Jari Säteri – Sähkösuunnittelija