Julkaistu: 01.02.2017

Olemassaolomme tarkoitus ja oikeutus

Tuossa koiramme Eemelin kanssa pitkällä lenkillä ajankulukseni rupesin pohdiskelemaan työmaailman haasteita ja olemassaolon edellytyksiä.
Eemeli varmaankin ihmettelikin mikähän miestä vaivaa kun matka jatkuu ja mies vaan on hiljaa, mumisee välillä itselleen. Aika kului lenkillä siivillä, muutamia ajatuksia sain kirjatuksikin, niitä alla.

Miksi kehitämme projektitoimintaamme? Miksi laatujärjestelmäämme koko ajan panostetaan? Miksi aikatauluissa pysyminen on meille tärkeää? Miksi meillä on hyvät työntekijät, jotka kehittyvät kokemusvuosien mukaan ja joista pidämme huolta kaikin tavoin? Miksi reagoimme erityyppisiin pyyntöihin nopeasti? Kaikki nämä siksi, että meillä on Teidät vakioasiakkaamme.

Te mahdollistatte meidän olemassaolomme, kehittymisemme ja toimeentulomme. Vilpitön kiitoksemme siitä. Me kuvittelemme ymmärtävämme mitä tarkoittaa vakioasiakkaan menestyminen. Elämme symbioosissa, jossa hyöty on molemmin puoleista.

Arkeamme työllistää myös erityyppisten suunnitteluprojektien metsästäminen tarjouspyyntöjen kautta. Mihin on hävinnyt tarjouspyyntöjen todelliset laatuvaatimukset? Miksi useimmiten vain hinta ratkaisee?

Tämä on se ainainen valitus meillä suunnittelijoilla. Mielestäni halvin hinta suunnittelun valintaperusteena on OK, jos myös vaaditaan sitä mitä on pyydetty tarjouspyynnössä. Vain näin päästään kaikki ”samalle viivalle”.

Pyydän ryhtiä ja resursseja rakennuttajilta valvomaan suunnitteluvaiheessa em. asiaa. Lisäksi vinkki; urakanaikaisten tehtävien laajuus on määriteltävä selkeästi, muut suunnitteluvaiheet me osaamme määritellä kilpailukykyisesti tarjouspyyntönne mukaisesti. Ai miksi? Vakioasiakkaamme ovat opettaneet meidät siihen.

Pasi Heiskanen
Yksikön päällikkö
Insinööri, LVI
Yksityinen sektori
040 580 5678