Julkaistu: 27.03.2017

Äyräväinen Oy jatkaa itsenäisenä ja laajentaa palvelujaan

Suunnittelualan konsolidoituminen on jatkunut vilkkaana. Alan suuret tekijät ovat kasvaneet yritysostoin valtavasti ja alkavat olla todella isoja monialakonserneja.

Äyräväinen Oy jatkaa itsenäisenä

Me Äyräväisellä olemme valinneet toisenlaisen tien.

Uskomme, että suunnittelualalla on tilaa ja tarvetta keskisuurelle toimijalle, joka laadulla ja ketteryydellä pystyy palvelemaan laajaa vakioasiakkaiden joukkoa.

Tämä tarkoittaa avainasemassa olevien henkilöiden sitouttamista myös yrityksen sisällä. Olemme tehneet päätöksiä ja sopimuksia, joilla yrityksen omistus ja vetovastuu siirtyvät lokakuussa 2019 kolmelle avainhenkilöllemme, yksiköidemme päälliköille Henri Airaksiselle, Pasi Heiskaselle ja Markku Liljalle, jotka tulevat omistamaan 80 % osakkeista. Mikko Äyräväinen jää 20 % osuudella hallituksen jäseneksi ja asiantuntijaksi.

Äyräväinen vuonna 2020

Vahvuudessamme on tällä hetkellä 32 huippuammattilaista. Loppukeväällä riveihimme tuo tuoretta näkemystä vielä kaksi opiskelijaa. Liikevaihtoa pystymme nykyisellä miehityksellä tekemään 3M€. Konkreettisena tekemisenä se tarkoittaa 40 000 laskutettavaa työtuntia ja noin 200 erikokoisen projektin toteuttamista.

Visiomme on, että vuonna 2020 työllistämme 40 henkeä ja liikevaihtomme ylittää 4 M€. Aikomuksenamme on edelleen pysyä LVI- ja rakennusautomaatioalan suunnittelutoimistona, jonka tarjontaan sisältyy tietysti osaava jäähdytyssuunnittelu.

Sammutusjärjestelmäsuunnittelua ja kustannuslaskentaa teemme asiakkaillemme vakioyhteistyökumppaneidemme avustamina. Sähkösuunnittelussa tukeudumme erinomaisiin yhteistyökumppaneihimme, alan perinteisiin sähkösuunnittelutoimistoihin.

Uusia palveluja

Saavuttaaksemme visioidun kasvun ja palvellaksemme asiakkaitamme entistä laajemmin olemme päättäneet laajentaa palvelutarjontaamme. Uudet palvelut liittyvät energiakonsultointiin ja olosuhdesimulointiin, rakennusautomaation kuntokatselmuksiin ja toimintatarkastuksiin sekä laajempaan urakoinnin aikaiseen valvontaan.

Kysyimme asiakkailtamme uusien palveluiden tarpeellisuudesta. Saatu palaute oli niin rohkaisevaa, että uskallamme lähteä kehittämään uusia palveluja ja rekrytoimaan lisää henkilöitä.

Kysykää rohkeasti uusista palveluista yhteyshenkilöiltämme.

Kohti kesää

Tällä hetkellä suunnittelusektorilla on erittäin kova kiire ja uusia toimeksiantoja, niin pieniä kuin isojakin on tullut runsaasti. Olemme jopa joutuneet kieltäytymään useista tarjouspyynnöistä voidaksemme palvella vakioasiakkaitamme samalla tasolla, johon he ovat tähänkin asti tottuneet.

Kaino toivomus onkin siitä, että suunnittelun aloittamiselle ja itse suunnittelulle varattaisiin riittävästi aikaa. Siten me pystymme varmasti palvelemaan ja olemaan luottamuksenne arvoisia.

Oikein hauskaa kevättä ja kesän odotusta.

Mikko Äyräväinen